BARTIN (AA) - Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yapımı devam eden Gazhane Kültür Parkı'nda incelemelerde bulundu.

Burada daire müdürleri ve yüklenici firma yetkililerinden gelinen aşama hakkında bilgi alan Başkan Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 bin metre kare alan üzerine kurulacak parkta çalışmaların sorunsuz ilerlediğini söyledi.

Parkın, kafeterya, teras, süs havuzları, Bartın Çektirmesi, tarihi fotoğraf ve tarihi yapıların maketlerinin bulunduğu sergi alanı, açık hava sineması, amfi, çocuk oyun parkı ile dinlenme alanlarının bulunduğu kültür parkı haline geleceğini ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"Bu projeyi tasarlarken ön plana çıkarttığımız tarihi değerlerimize sahip çıkarak yeni nesle aktarmayı planladık. Tüm vatandaşlarımızın ve özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin serbest zamanlarını değerlendirebileceği yerlere ihtiyacımız var. Gazhane Kültür Parkımız tamamlandığında herkesin ihtiyacına karşılık verebilecek büyük bir alana kavuşmuş olacağız. Ekiplerimiz şu anda yürüyüş yolları, kafeterya yapım çalışmaları, süs havuzları ve çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmalarına devam ediyor."