RİZE (AA) - Rize'deki bir taksi durağı, şehit aileleri ile gazi ve yakınlarına ücretsiz hizmet vermeye başladı.

Rize'nin Mermerdelen Mahallesi'nde kurulu bulunan taksi durağına bağlı olarak çalışan taksici esnafı, vatan savunmasında üstün gayret gösteren askerlere destek amacıyla aralarında yaptıkları görüşme sonucunda oy birliğiyle gazi ve yakınları ile şehit ailelerini ücretsiz taşıma kararı aldı.

Taksiciler, Türk bayraklarıyla süsledikleri durağa, "Bu durak şehit ve gazi ailelerine ücretsiz hizmet vermektedir" yazısı astı.

Durak Başkanı Süleyman Reisoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yıldır taksicilik yaptığını söyledi.

Durakta çalışan bir arkadaşının fikriyle yola çıktıklarını ifade eden Reisoğlu, "Daha sonra bu fikri uygulamaya başladık. Durakta çalışan diğer arkadaşlarımız da destek verdi. Biz her zaman vatanımızın, bayrağımızın ve askerlerimizin yanındayız." dedi.

Taksici Osman Buyuran ise arkadaşlarının fikrine destek verdiklerini belirterek, "Askerlerimiz canlarını bu vatan için veriyor. Bizim de bu askerlerimizin çocuklarına ve yakınlarına sahip çıkmamız gerekiyor. Bizim de elimizden bu geliyor. Devletimiz her türlü yardımı yapıyor. Verdiğimiz bu hizmetten dolayı da mutluyuz." diye konuştu.

- "Maddi ve manevi her zaman onların yanındayız"

Rize'de 22 yıldır taksicilik yapan Ruhşen Kanoğlu da şehit ve gazi yakınlarına sahip çıkılması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Biz de bu uygulamayla onlara bir nebze olsun katkıda bulunmak istedik. Maddi ve manevi her zaman onların yanındayız. Bunu yapabildiysek ne mutlu bize. Sadece biz taksicilerin değil, herkesin onlara sahip çıkması lazım. Biz evimize rahat bir şekilde ekmek götürüyorsak ve uyuyabiliyorsak onların sayesinde oluyor. Para hiçbir şey değildir."

Kıbrıs gazisi Cemil Bakır ise uygulamayı çok güzel bulduğunu ifade ederek, "Taksi durağındaki arkadaşlar güzel bir uygulama başlatmışlar. Şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz hizmet veriyorlar. Bu gurur verici bir şey. Biz de bir gazi olarak hatırlanıyoruz, bundan dolayı mutluluk duyuyoruz." dedi.