GİRESUN (AA) - Tirebolu ilçesinde, UNESCO'nun "Yenilikçi Şehirler Ağı"na dahil olan Gaziantep'in dünyaca ünlü mutfağı ve ürünlerinin tanıtımı amacıyla etkinlik düzenleniyor.

Gaziantep Tanıtım Günleri Derneği Tanıtım Sorumlusu İbrahim Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gaziantep Tanıtım Günleri" sloganı ile Türkiye turuna çıktıklarını söyledi.

Gül, son duraklarının Tirebolu ilçesi olduğunu vurgulayarak, "Buradaki etkinliği Giresun kültür dernekleri ile Gaziantep Tanıtım Günleri Derneği ile birlikte gerçekleştirdik. Bu etkinlikteki amacımız iller arası kültürlerimizi birbirimize tanıtmaktır. Burada hem ürünlerimizin tanıtımını yaparken, satılan ürünlerden kazanç elde ediyoruz."

Tirebolu ayağında 10 gün boyunca Gaziantep mutfağı ile yöresel ürünlerin tanıtımını yapacaklarını aktaran Gül, "Gaziantep'e gidemeyen Tirebolu halkının ayağına geldik. Buradan önce bir çok il ve ilçelerde de bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Giresun esnafı da istediği taktirde onları da ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız." diye konuştu.