Özgürlük Filosu Koalisyonu ve İnsani Yardım Vakfı, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargoyu aşmak için Gazze’ye gönderilmek üzere çeşitli ülkelerdeki limanlarda yardım filosu hazırlığı başlatacaklarını açıkladı.
Özgürlük Filosu Koalisyonu ve İnsani Yardım Vakfı, koalisyon üyelerince yapılan iki günlük toplantının ardından alınan kararları 14 ülke temsilcisinin katıldığı basın toplantısıyla açıkladı. İHH Genel Merkezi Binası’nda düzenlenen toplantıda İHH adına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Gazze’ye yardım göndermek için çeşitli ülkelerin limanlarında yardım gemileri hazırlayacaklarını söyledi. Aydın, Gazze’ye uygulanan ambargonun kalkması için birlikte hareket edeceklerini kaydederek, “İHH olarak 2009’dan beri bu komisyonun içindeyiz. Gazze’ye uygulanan ambargonun ve ablukanın kalkması için bu koalisyonla birlikte hareket etmekteyiz” dedi.

“ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR”
Durmuş Aydın, konu ile ilgili iki gündür toplantı yaptıklarını belirterek, “Bu çalışmalar bünyesinde İHH ile birlikte koalisyon üyeleri 2 gündür toplantı halindedir. Basın açıklamasında anlatıldığı gibi Gazze’deki sorunlara arkadaşlarımız tek tek değindiler. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Dünya halkları dünya insanları dünyanın her tarafında yüz binlerce insan Gazze’de yapılan bu zulme ve katliama tepki göstermek için sokaklara çıkmış vaziyetteler. Ve artık bu ablukanın son bulması için herkes feryat ediyor. Biz ise koalisyon olarak aslında bu feryadın bir yansımasıyız” diye konuştu.

“ÇEŞİTLİ ÜLKELERİN LİMANLARINDA YARDIM GEMİSİ HAZIRLIYORUZ”
Dünyanın çeşitli ülkelerindeki limanlarda hazırlıklarını başlattıklarını vurgulayan Aydın, “Bu kapsamda koalisyonumuz yine dünyanın çeşitli ülkelerinde limanlarda hazırlıklarını yapacaklar. Ve kararlılıkla bu filonun devamlılığı için gayretlerini sarf edecekler. Şunu belirtmek istiyorum; Avrupa Parlamentosu’nun son aldığı karar çok önemli. Bu karar da Gazze’deki ablukanın kalkması, sonra oradaki ticari hayatın devam etmesini amaçlamaktadır. Biz bu kararı destekliyoruz. Bizler STK’lar ve aktivistler olarak inşallah Gazze’deki ablukanın kalkması için tüm yapılan çalışmaların arkasındayız. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalarda alınan kararları hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
(İHA)