Mersin’de sağ ayağı engelli ve epilepsi hastası olduğu için kimsenin iş vermediğini iddia eden 49 yaşındaki Sabahattin Özer, eşiyle birlikte komşularının yardımı ve çöpten toplayıp sattığı kartonların parasıyla geçinmeye çalışıyor.
Mersin’in Toroslar ilçesi Sağlık Mahallesi’nde eşi ile birlikte kirada oturan Sabahattin Özer, zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Topladığı kartonları satıp, komşularının verdikleri yiyecek, içecekle yaşamaya çalışan Özer ailesi, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyor. 3-4 günlük poğaça ve simidi sobada ısıtarak yiyen aileyi elektrik, su ve kiralarını da ödeyemediği için zor günler bekliyor.
Çalıştığı demir fabrikası kapanınca işsiz kaldığını söyleyen Sabahattin Özer, "İşveren çıkışımı vermedi, halen çıkışımı vermiyor. Tazminatımı alamadım. Normal gezerken düştüm ayağım kırıldı. Ondan sonrada çalışamaz oldum. Şu anda da kimse hiçbir iş vermiyor sakat olduğum için. Herkes diyor engellisin. Hiçbir şey yapamıyorum. Sadece çöpten topladığım hurdayla geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Bana devletin yardım etmesini bekliyorum. Elimden tutulmasını istiyorum. Benim 6 aylık bir sigortam var emekli olmam için. Bunu devlet yatırsın ben emekli olayım. Epilepsi hastayım. İlaçlarımı muayene borcum var diye alamıyorum. 2-3 aydır ilaç alamıyorum. Çocuklarımın biri Gaziantep’te okuyor, biri de Manisa’da yeni işe girdi" şeklinde konuştu.

KARTON PARASIYLA EKMEK ALIYOR
Topladığı kartonları satabilirse ekmek aldığını belirten Özer, "Satamazsam kafelerden gece saat 21.00’dan sonra poğaça, simit kalırsa onları alıyorum. Sobada ısıtıp çayla yiyorum. Yiyecek hiçbir şey yok, tüp yok. 3 aylık elektrik, su faturası duruyor. 4 aylık ev kirası duruyor, yatıramadım. Bu ayda yatırmasam ev sahibi artık ne yapar bakalım. Askerlik borçlanması hariç 6 ay sigortalı bir yerde gözükeceğim, ondan sonra askerlik borçlanmasını üstleneceğim emekli olacağım. Bana iş versinler çalışayım, kendim ödeyeyim. Bir sigortalı iş versinler. 1 senedir yaklaşık böyleyim. Sosyal yardımlaşmada kaydım var. Sadece kömür geldi. Birde geçen gün 100 TL para çektim. Erzak yardımı gelmiyor. Topladığım kartonları eve koyuyorum. Satabilirsek satacağız, satamazsak bugünde böyle kalacak. Komşular sağolsun, nohut, mercimek, makarna gibi getirdikleri yiyeceklerle yaşamımızı sürdürüyoruz. Yapacak bir şeyim yok" ifadelerini kullandı.
(İHA)