SAMSUN (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ın Samsun'da yürütülen "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesini valilere örnek gösterdiği bildirildi.

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara Vilayetlerevi'nde düzenlenen ve Vali İbrahim Şahin'in de katıldığı İl Valileri Toplantısı'nda 81 il valisine seslenen Başbakan Yıldırım'ın, ilde Vali Şahin tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılında başlatılan "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesini diğer valilere örnek gösterdiği belirtildi.

Projenin Vali Şahin himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yürütüldüğü bildirilen açıklamada, yüzmenin çok küçük yaşlarda başlanıp, ileri yaşlara kadar rahatlıkla yürütülebilen bir spor olduğundan hareketle fiziksel ve zihinsel sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirildiği anlatıldı.

İlkokul 2 ve 3. sınıflara yönelik projeden övgüyle söz eden Başbakan Yıldırım'ın bu tür projelerin çoğaltılarak artmasını istediği vurgulanan açıklamada, "2014-2015 eğitim öğretim yılında başlatılan proje kapsamında 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle 10 bin 500 öğrenciye yüzme öğretildi. Yeni eğitim öğretim yılında da devam edecek projeyle 15 bin öğrenciye yüzme öğretilmesi amaçlanmaktadır." ifadeleri kullanıldı.