TRABZON (AA) - Trabzon'da "Geleceği Yazan Kadınlar Projesi"nin başladığı bildirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından (TTSO) yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğince gerçekleştirilen "Geleceği Yazan Kadınlar Projesi"nin eğitimlerine TTSO'da başlandığı bildirildi.

Projenin kadınlara mobil teknoloji eğitimi vermek için başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Projenin birinci aşama eğitimleri 10-11 Haziran'da 18 ilde bin 400 kadının katılımıyla başladı. Sınavlarda başarılı olan kadınların yer aldığı eğitimlerde, katılımcıların teknoloji sektöründe çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikirlerini hayata geçirmek için gerekli becerileri kazanmaları hedefleniyor." denildi.

Açıklamada ayrıca, eğitimi başarıyla tamamlayarak iş planı hazırlayan kadınlar içinden yapılacak seçim sonucunda belirlenecek girişimci adaylarının, Silikon Vadisi'ni ziyaret edecekleri de kaydedildi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nun görüşlerine yer verilen açıklamda şu ifadeleri yer aldı:

"Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında başlayan eğitimlere 33 kadın katıldı. Teknolojiyle uyumlu iş fikirleri günümüzde büyük önem taşıyor. Yeni dönemin teknolojilerini geliştirebilen ve verimli bir şekilde kullanmak için gerekli becerilere sahip olanlar, yeni dönemin kazananları arasında yer alacak."