SAMSUN (AA) - İdareci ve Bürokratlar Birliği tarafından hazırlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca desteklenen ve Türkiye'nin 7 bölgesinde yapılması planlanan "Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi"nin Karadeniz Bölgesi etabı Samsun'da yapıldı.

Samsun'da bir alış veriş merkezinin meydanında düzenlenen şenlikte konuşan İdareci ve Bürokratlar Birliği Başkanı Yücel Can, amaçlarının çocukların zararlı alışkanlık edinmelerine karşı farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Çocukların hareketsiz bir ortamda, bir elinde tablet bilgisayar, öbür elinde cep telefonu, hareket edemeyen uyuşuk bir nesil olarak yetişmesine engel olmak istediklerine işaret eden Can, "Diyoruz ki çocuklar bizim için çok önemlidir. Çocuklarımız eve hapsedilmemelidir. Çocuklarımız oyunlarla kendilerini gerçekleştirmelidir. Elbette ki evde bunalan bu çocuklarımız bu defa sokağın cazibesine kapılıyorlar. Sokağa çıktıklarında ise oynayacakları alan yok. O zaman da sokağın riskleri başlıyor maalesef. En iyi haliyle argo, küfür. Sonra sigara, tiner, bonzai ve terör derken sıkıntılar başlıyor" dedi.

Konuşmaların adından çocuklar ve protokol, halat çekme yarışı, penaltı ve basket atışı yaptı, ardından yöresel oyunlar oynandı. İlginç görüntülerin yaşandığı şenlikte, çocukların oyunlarına büyükler de katıldı. Anne ve babalarıyla sek sek, ip atlama gibi oyunlar oynayan minik çocuklar, neşeli dakikalar yaşadı.

Şenlikte, işitme engelli çocuklar da protokol üyeleriyle çeşitli oyunlar oynadı.