Manisa’nın Kula ilçesinde dünya evine giren genç çift, gelin arabası olarak faytonu tercih ederek ilçede bir ilke imza attı. Gelin arabası olan faytonun önünde Kula Yaren Efe ekibinin gösterileriyle şehir turu atan genç çift vatandaşların ilgi odağı oldu.
Bir tekstil firmasında usta olarak çalışan damat Mehmet Gacar, hayatını birleştireceği gelin Beyza Cavcav ile farklı bir uygulamaya imza atarak Kula’da ilgi odağı oldu. Gelin arabası olarak süslettiği faytonla gelinin evinin bulunduğu Seyit Ali mahallesine gelen damat, gelini davul-zurna ve Kula Yaren Efe ekibi eşliğinde düğünün yapılacağı alana getirdi. Kula Yaren Efe ekibinin geleneksel oyunları ile şehir içinde tur atılarak eve getirilen genç çift, Kula Yaren Efe ekibinin başı tarafından okunan manilerle düğün evi önünde karşılandı. Gelin ve damada maniler okuyan Efe başına damat tarafından verilen bahşişin ardından gelin ve damat dualar eşliğinde düğün evine girdi.
Hayallerini süsleyen bir düğüne imza attığı için mutlu olduğunu kaydeden damat Mehmet Gacar, ailesinin her zaman davul-zurna ve Kula Efe Yaren Ekibi eşliğinde düğün yapma isteği olduğunu belirterek, "Bende eşimin görüşlerini alarak, geleneksel Kula düğününü yerine getirdim. Faytonlu gelin arabasıyla gelini alarak evimize getirdik. Bugün Kula’da bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Yaren ekibi eşliğinde faytonla gelin alma merasimini tamamladık. Bundan sonraki arkadaşlarıma da bu gelenek ve görenekleri devam ettirmelerini tavsiye ederim ve öneririm. İlki yaşamak her zaman güzeldir" şeklinde konuştu.
(İHA)