TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Şenay Kurşun, 7 yıldır obezite hastalığı nedeniyle yatalak olan 170 kilogram ağırlığındaki kayınvalidesine gözü gibi bakıyor.

Yaklaşık 10 yıldır hasta olan 73 yaşındaki Hüsniye Kurşun, eşi ve kızının kanser sebebiyle vefatının ardından üzüntüye bağlı olarak rahatsızlığının ilerlemesi sonucu yatağa bağımlı hale geldi.

Evlendiği günden beri kayınvalidesi ile yaşayan 3 çocuk annesi Şenay Kurşun, her sabah bakıma muhtaç durumdaki kadının ilaçlarını veriyor, yemeğini yediriyor, günlük bakımını yaparak sohbet ediyor.

Kurşun, kayınvalidesini odada yalnız kalmaması için hiç yalnız bırakmıyor, gün boyu yanından ayrılmıyor. Kayınvalidesi ile adeta "anne kız" olan ve her şeyini paylaşan Kurşun, fedakarlığı, özverisi, sevgisi ve saygısı ile herkese örnek durumunda.

- "Biz birlikte çok mutluyuz"

Şenay Kurşun, kayınvalidesine severek ve isteyerek baktığını söyledi.

Kayınvalidesinin durumunu evlenmeden önce de bildiğini dile getiren Kurşun, "Empati yaptım. Ben de benim annem de o durumda olabilirdi. O nedenle hiç düşünmeden onunla birlikte yaşamaya, ona bakmaya karar verdim. Pişman da olmadım." dedi.

Kurşun, kayınvalidesinin bakımının zor olduğunu vurgulayarak, "Yataktan ve odadan hiç çıkamıyor. O nedenle zorlanıyoruz biraz ama Allah bir kolaylığını veriyor. Sürekli aynı odada ve yatakta olduğu için canı sıkılıyor bazen ama biz onu hiç yalnız bırakmıyoruz." diye konuştu.

Hasta bakmanın kolay olmadığını aktaran Kurşun, "Elimden geldiğince onu memnun etmeye çalışıyorum. Biz birlikte çok mutluyuz. Ben ev işleriyle ilgilenince o çocuklarla zaman geçirmeyi seviyor. Birbirimize alıştık. Onu seviyorum ve annem yerine koydum. 7 yıldır anne kız olduk ve birlikte zamanımız geçiyor. İnşallah ömrümüz yettiğince de beraber olacağız." diye konuştu.

Kurşun, saygı ve sevginin önemli olduğunu belirterek, herkesin empati yapması gerektiğini ve yardıma muhtaç insanlara yardımcı olmanın önemli olduğunu söyledi.

- "Gelin değil, benim için kız evladımdan ileridir"

Hüsniye Kurşun ise gelinini çok sevdiğini vurgulayarak, "Benim gelinim gibisi yok. Allah ondan razı olsun. Benim için çok iyi. Her gelin kaynanaya bakmaz, hele gençler artık hiç uğraşmaz. Ben gelinimden çok memnunum. Gelin değil, benim için kız evladımdan ileridir." ifadesini kullandı.

Kurşun, gelinine hiç kızmadığını, torunlarıyla da arasının çok iyi olduğunu kaydederek, onlarla vakit geçirmenin kendisini mutlu ettiğini anlattı.

Önceden gelini ile örgü ördüğünü belirten Kurşun, "Şimdi gözlerim görmüyor, ellerim de tutmuyor ama birlikte sohbet ediyoruz. O da beni mutlu ediyor. Yanımdalar ya o bana yetiyor." dedi.