SAMSUN (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Genç Çiftçi Hibe Programı kapsamında Salıpazarı ilçesinden projeleri kabul edilen 11 çiftçiye hayvanları teslim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ziyazi Özdal, yaptığı konuşmada, programa ilçelerinden 240 başvuru yapıldığını, bunlardan şartları uygun 11'inin kabul edildiğini söyledi.

Büyükbaş hayvancılıkla ilgili proje yapan 8 çiftçinin her birine altışar olmak üzere 48 büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldığını bildiren Özdal, "Arıcılıkla ilgili proje yapan 2 çiftçiye 40'ar kovan arı ve ekipmanları, küçükbaş hayvan projesinde ise bir kişiye 40 küçükbaş hayvan veriliyor." dedi.

Her bir proje bedelinin 30 bin lira olarak belirlendiğini anlatan Özdal, ilçelerinde genç çiftçilerine toplam 330 bin liralık hibe sağladıklarını kaydetti.

Program ile genç çiftçilerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilmesi, ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulması ve çiftçilere destek olmanın amaçlandığını dile getiren Özdal, "Umarım önümüzdeki yıllarda ilçemize daha fazla proje kazandırırız. Program kapsamında projesi kabul olan çiftçilerimizi tebrik ediyor, projelerin ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.