SAMSUN (AA) - Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan güreş kurslarına devam eden genç güreşçiler, Kaymakam Metin Yılmaz'ı ziyaret etti.

Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akif Bilen ile güreşçiler, Kaymakam Yılmaz'ı ziyaret ederek, güreş kursları hakkında bilgi verdi.

Genç güreşçileri tebrik eden Yılmaz, "Gençlerimiz ve çocuklarımız için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız. Özellikle gelişme çağındaki çocuklarımızın spora yönlendirilmesi önemli. Havza Kaymakamlığı olarak sporcularımıza her zaman destek olduk, bundan sonra olmaya devam edeceğiz." dedi.

Sağlam ise kendisinin de gençlik yıllarında lisansı bir sporcu olduğunu belirterek, "Amacımız her gencimizin en azından bir spor dalı ile uğraşmasını sağlamak. Bölgemizde özellikle güreş, sevilen bir spor dalı. Havza Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gençlerimize elimizdeki imkanlar dahilinde, destek olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Bilen de kurslara farklı yaşlarda 55 öğrencinin devam ettiğini vurgulayarak, "Destek geldiği sürece sporcularımızın başarıları artmakta. Kurslarımızda eğitim alan sporcularımız, il müsabakalarında 2 birincilik, 2 ikincilik, 5 de üçüncülük aldı. Bu gençlerden 4'ü ilimizi Türkiye şampiyonasında temsil edecek. Bu bizim için büyük bir onur." diye konuştu.