SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "cumhuriyetimizin 100. yılı için çalışırken ortaya koyduğumuz 2053 ve 2071 vizyonlarımız da aynen duruyor. Onlara ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz. Oraya bizi ulaştıracak olan bu milletin gençleridir" dedi.

Bakan Kılıç, ilçedeki bir düğün salonunda Kavak ilçesinde partisinin kongresine katıldı. AK Parti ile bugüne kadar Türkiye'nin her yerine çok büyük hizmetler yapıldığını dile getiren Kılıç, bu hizmetleri, başarılarını hazmedemeyenler olduğunu söyledi.

Hizmetlerinin, çalışmalarının milletin refahı, huzuru için yapıldığını vurgulayan Kılıç, "Dolayısıyla bizim çalışmalarımızın başarılı olmasını hazmedemiyorsanız, milletin başarısını hazmedemiyorsunuz. Çünkü yaptığımız hizmetler, ortaya koyduğumuz eserler milletimiz tarafından kullanılıyor. Yollar, hastaneler, spor yatırımları, eğitim yatırımları... Bunlar hep milletimiz, ülkemizin daha müreffeh bir yarına kavuşması için" diye konuştu.

"Paradan altı sıfır atacağız" denildiğinde birilerinin "Paradan altı sıfırı altın, ekonomik kriz çıkmasın, Taksim'de ben bir şey yapacağım" dediğini anlatan Kılıç, paradan altı sıfırı atıldığını ama ekonomik kriz çıkmadığını, o sözü söyleyenlerin de sözün gereğini yapmadıklarını ifade etti.

- "Eleştirenler de hizmetlerimizi kullanıyor" 

Yapılan işleri eleştirenlerin hizmetleri kullandıklarını dile getiren Kılıç, "Helali hoş olsun, kullanın. Siz de bu milletin bir vatandaşısınız. Yapılan hizmetler bütün millet içindir, sizler de kullanacaksınız tabiki ama bari kullanırken biraz görün. Marifet, iltifata tabidir. 'Hiçbir şey yapılmadı, edilmedi' derseniz, el insaf deriz sadece, biz çalışmamıza ve yolumuza aynı şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

- "Bizi hedeflere ulaştıracak bu milletin gençleridir"

"Eski Türkiye'nin alışkanlıkları, yeni Türkiye'de olmayacak" diyen Bakan Kılıç, "2023 için, cumhuriyetimizin 100. yılı için çalışırken ortaya koyduğumuz 2053 ve 2071 vizyonlarımız da aynen duruyor. Onlara ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz. Oraya bizi ulaştıracak olan bu milletin gençleridir. Bu günden itibaren kendilerini yetiştirerek, yaptıkları çalışmalarla, aldıkları eğitimlerle o zamanın garantisini sağlayacağız. O zamanın büyük Türkiye'nin oluşmasının temellerini şimdiden atıyoruz" diye konuştu.

Bakan Kılıç, gayrisafi milli hasılayı daha da ileriye taşıyacaklarını, Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomi arasına sokmak için gece gündüz çalıştıklarına dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gençlik çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. Onları eğitmek, onlara bu imkanları sağlamak için çalışıyoruz. Bakanlığımız görev alanında olan gençlik merkezi çalışmalarımız, sportif anlamdaki çalışmalarımız sürüyor. Gençlerimizin kendilerini daha iyi yetiştirebilmeleri için yapılacak çalışmaları çok yoğun şekilde devam ettiriyoruz. Yeni yeni alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Farklı kurumlarda farklı bakanlıklarla koordineli şekilde bunları götürmeye çalışıyoruz."

Halkın beklentisinin ne olduğunu yaptıkları istişareler sonucu bildiklerini belirten Kılıç, huzursuzluğu, şiddeti, karşılıklı anlayışsızlığın beklenmediği de bildiklerini söyledi.

- "Her yerde söyleyecek sözümüz, yapacak işlerimiz var"

Bir takım bahanelerle sokak çatışmaları çıkartmaya çalışanların milletin vicdanında mahkum olduklarına işaret eden Kılıç, şöyle dedi:

"Milletimiz bunu istemiyor. Türkiye bunu istemiyor. Türkiye huzur istiyor. Türkiye gelecek projelerine hızla adımlarla koşmak istiyor. Dünyadaki yerini daha da büyütmek istiyor. Dünyadaki sözünü daha da kuvvetlendirmek istiyor. Avrupa Birliği ile müzakere sürecimiz ivme kazanarak devam ediyor. Biz, kurullarımızı çalıştırıyoruz. Müzakere sürecinde üstümüze düşen görevlerimizi yapıyoruz. Onlar istedi diye değil, milletimizin bu standartları hak ettiğini düşündüğümüz için yapıyoruz. Avrupalı olduğumuz kadar Ortadoğu'nun da Orta Asya'nın da Afrika'nın da bir parçasıyız. Dolayısıyla bizim her yerde söyleyecek sözümüz, yapacak işlerimiz var."

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise partisini yaptığı hizmetleri anlattı.