ORDU (AA) - AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat,  "Yeni Türkiye yolunda ilerlemekte olan hükumetimiz her alanda olduğu gibi gençliğe ve spora yapılan yatırımlarda da Türkiye’yi şantiye haline getirdi" dedi.

Hamarat, yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca Ordu'ya yapılan yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakanlık tarafından dört yılda Ordu'ya 41 milyon 370 bin liralık yatırım yapıldığını vurgulayan Hamarat, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu yatırımların yüzde 90’ı tamamlanıp hizmete açılmış, geri kalan yüzde 10’luk kısmı da yakın zamanda hizmete girecektir. Türkiye'de, spor yapan, sporu seven, sporcuyu destekleyen nesiller yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bakanlığımız tarafından genç kardeşlerimizin kendilerini daha iyi nasıl geliştirebilecekleri yönünde ciddi çalışmalar yapılıyor. Ayrıca spor yatırımları haricinde bakanlığımıza bağlı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından da öğrenci yurtlarındaki yatak sayısının artırılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Şu anda ilimizde mevcut 3 bin 617 yatak sayısına 2014 yılı içerisinde bin 240 yatak ilave edilerek 4 bin 857'ye çıkarılmıştır. İnşallah 2015 yılı sonuna kadarda 5 bin 257’ye çıkarılacaktır. Yeni Türkiye yolunda ilerlemekte olan hükumetimiz her alanda olduğu gibi gençliğe ve spora yapılan yatırımlarda da Türkiye’yi şantiye haline getirdi."