Genelkurmay Başkanlığına vekaleten atanan Org Ümit Dündar açıklama yaptı..

Dündar'ın açıklamaları şu şekilde:

Genel kurmay karargahında ve diğer görevlerdi ki çok sayıda komutan darbe teşebbüsünde bulunanlar tarafından ele geçirilerek ilk anda bilinmeyen yerlere götürüldüler. Yönetimi ele geçirmeye yönelik faaliyetler tespit edildi. Hava Kuvvetleri, Jandarma ve Bazı Zırhlı Birliklerin içinde bulunduğu darbe teşebbüsü, TSK tarafından anında reddetti.

Bu durum algı operasyonunu kısa sürede çökertti. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız, TSK ile tam bir dayanışma içinde demokrasinin ve hukuk devletinin yanında yer alarak bu darbe girişimini engellemişlerdir.

Darbe girişimin anlaşılmasından itibaren milletimiz meydanlara inerek demokrasimize sahip çıkmışlardır. Gerek emniyet, gerek savcılık teşkilatımız tedbirleri süratle alarak darbecilerin önüne kesmişlerdir. Tarihi bir dayanışma örneği sergileyen Türkiye bu girişimi akamete uğratmıştır.

Ülkesini koruması için kendisine verilen silahları milletine çeviren bu alçaklığı unutmayacaktır. Milletimizin asla endişesi olmasın ki Türkiye darbeler ve cuntalar dönemini bir daha açılmamak üzere kapatmıştır.
Darbe teşebbüsü sonrasında 41’i polis 90 şehidimiz vardır.

Yaralılarımızın sayısı 1154’dür. Bin 563 asker tutuklandı.

Darbe teşebbüsü içinde yer alan 104 kişi çatışmalarda ölü ele geçirildi.

Türkiye bu ihanet teşebbüsünün üstünden gelerek demokrasiye ve hukuka bağlılığını tüm dünyaya gösterdi.

Paralel devlet yapılanması mensuplarının ordumuzdan temizlenmesi konusunda açıklıkla ifade etmek isterim çalışmalara devam edilecektir.

Türk Silahlı Kuvvetleri demokratik hukuk devletinde olduğu gibi milletinin emrinde bir kurum olarak çalışmaya devam edecektir.

Sayın Genel Kurmay Başkanımız hareket merkezi bölgesinde görevine başladı.

Diğer komutanlarımızdan şuan da her hangi bir bilgi vermem mümkün değil.

Şuan da temas kuramadığımız komutanlarımız için de Veysel Kösele amirimiz de bulunmaktadır. Sadece Sayın Genel Kurmay başkanımız ile temas kurduk.