GİRESUN (AA) - Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Türkiye'ye yapılan düşmanca tutum ve davranışının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Başkan Kara, yaptığı yazılı açıklamada, bugünlerde yaşanan olumsuz tablonun en kısa süreçte geride kalacağını belirtti.

ABD'nin, Türkiye üzerine yönelik yayınlanan tehdit mesajları ve yaptırım şantajları sonrası uygulamaya koyulan kararlar hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurgu yapan Kara, şunları aktardı:

"ABD'nin tutumu uluslararası hukuk ve devletlerarası ilişkilerle bağdaşmaz, uzun yıllar sözü edilen müttefiklik ve stratejik ortaklık kavramına sığmadığı gibi hürriyet ve bağımsızlığımıza alenen bir saldırıdır ve düşmanca bir davranıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti ile bütün tehdit ve dayatmalara karşı birlik ve beraberlik içindedir. Gün Türkiye'ye sahip çıkma günüdür. iktidarı ile muhalefeti ile sivil toplum kuruluşları ile hep birlikte doğrudan doğruya bağımsızlık ve milli bütünlüğümüze yönelik bu saldırıya karşı çıkmaktır."

Kara ayrıca, GESOB olarak vatan ve millet için sorumluluklarını yerine getirmeye ve her türlü fedakarlığa hazır olduklarını kaydetti.