GİRESUN (AA) - Giresun 2'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) firmalara arsa tahsis işlemleri devam ediyor.

Şu ana kadar kadar iki firmaya arsa tahsisi yapan Giresun 2'inci OSB'de, İstanbul'da faaliyet gösteren bir şirkete 3 bin metrekarelik arsa tahsis edildi.

Giresun 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3'üncü olarak yer tahsisi yaptıkları şirket ile daha önce görüştüklerini dile getirerek, "Bununla birlikte 3 firmamıza tahsis işlemlerini gerçekleştirdik. Diğer firmalarımıza tahsis işlemlerimiz devam edecek. Biz de OSB heyeti olarak bölgede üzerimize düşen görevleri bir an önce yerine getireceğiz" dedi.

Şirket yetkilisi İbrahim Kesik ise makine ve inşat sektöründe kullanılmak üzere cns tezgahlar için özel kırıcı ve delici uçlar ile makine yedek parçaları ürettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Firmamız memleketimiz Bulancak'ta açılan Giresun 2. OSB'de fabrikasını kurarak üretime geçmek için tahsis işlemlerini bekliyordu. Tahsis işlemlerini gerçekleştirdik. Bundan sonra sıra projemizle birlikte fabrika çalışmalarında. Taahhüt ettiğimiz süre içerisinde fabrikamızı kurarak bölgemizde iş ve istihdam sorununa katkı sağlayacağız. Bu arsanın tahsisinde emeği geçen tüm herkese teşekkür ederiz."

Bulancak Ticaret Odası Başkanı ve 2'inci OSB Mütevelli Üyesi Ali Fatoğlu da tahsislerin hızlı şekilde gerçekleşmesinin Giresun için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bölgemizin kalkınması için en önemli hizmet OSB’ye firmaların gelmesini sağlamaktı. Çok şükür bu hedefimiz yerine ulaştı. Şu anda tahsislere devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer tahsislerimizi de gerçekleştireceğiz" diye konuştu.