GİRESUN (AA) - Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce, Giresun Adası'na yönelik bazı tedbir ve yasakların getirildiği bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca gerekli belgelerini almış olan turizm amaçlı günü birlik gezi teknesi işletmeleri, yat işletmeleri veya özel deniz vasıtasıyla herhangi bir ticari amaç gözetmeyen şahısların, Giresun Adası'nı Giresun Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yazılı izin almak suretiyle gezebilecekleri belirtildi. 

Ziyaretçilerin yoğun olduğu günlerde adaya yönelik ziyaretlerin azami 3 saat ile sınırlandırıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adada ateş yakmak, tütün mamulleri ve içki kullanmak ve adaya alkollü çıkmak kesinlikle yasaktır. Belirlenen alanlar dışında piknik yapmak kesinlikle yasak olup adadan ağaç, toprak, kuş, kuş yumurtası alınması yasaklanmıştır. Ziyaretçilerin arkeolojik kazı alanlarına girmesi kesinlikle yasaktır. Adayı ziyaret ücretsiz olup herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Adaya gelecek turların Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan kokartlı rehber bulundurmaları şarttır. Bunun dışında adada rehber bulundurulması yasaktır. Adaya gelen ziyaretçiler sadece güney tarafında yer alan iskeleden giriş yapacaklardır. Adaya başka bir taraftan giriş kesinlikle yasaktır."

Açıklamada, belirtilen tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacağı bildirildi.