GİRESUN (AA) - Giresun Belediyesi ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında bina takas protokolü imzalandı .

TSO'da düzenlenen imza töreninde konuşan TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 2010 yılında tarihi Taşbaşı parkında satın aldıkları eski bir yapıyı restore ettirip oda binası olarak kullanmak amacıyla bir proje başlattıklarını söyledi. 

Nisan ayında bu binanın hizmete gireceğini ifade eden Çakırmelikoğlu, "Binamızın önünde yer alan Giresun Belediyesi'ne ait  bir binanın yıkılarak tarihi dokunun görsel şekilde ortaya çıkması için belediye nezdinde girişimlerimiz olmuştu ancak geçmişte bazı yasal sorunlar ortaya çıktı ve bu binayı bünyemize katamamıştık. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli’nin girişimleri sonucu sorunlar aşıldı. Belediye ile yaptığımız anlaşma gereği odamızın bulunduğu binanın 2 katı ile burayı takas ettik. Bu takas her iki kurumun menfaatleri doğrultusunda olmuştur" dedi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise TSO ile yapılan takasın Giresun'un önemli vitrinlerinden olan Taşbaşı parkının çehresi değiştireceğini belirterek "Taşbaşı parkında yer alan karayoluna sınır binamızı bir hafta içinde yıkarak bu alanı TSO'ya teslim edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çakırmelikoğlu ve Aksu, düzenlenen protokolü imzaladı.