GİRESUN (AA) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 32 araç alımı yaparak, belediye araç parkını daha da güçlendireceklerini söyledi. 

Aksu, belediye meclisinin şubat ayı ilk toplantısında yaptığı konuşmada, belediye bünyesinde meclis tarafından alınan karar gereği kiralık araç uygulamasına son verdiklerini belirtti.

Belediye bünyesinde 30 kiralık aracın hizmet verdiğini, bunların da yıllık maliyetinin bir milyon lira olduğunu ifade eden Aksu, "Kiralık araçlar belediyemize ciddi maliyet getiriyordu. Belediye meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda kiralık araç uygulamasına son veriyoruz. Böylelikle belediye bütçemizde önemli ölçüde tasarruf sağlamış olacağız" dedi.

Kiralık araçların yerine birimlerin ihtiyaçlarına göre 32 araç satın alacaklarını kaydeden Aksu, "Birimlerimizin araç ihtiyaçlarını belirledik. İtfaiye, vidanjör, kılavuz aracı, çoğunluğu kamyonet, panelvan, pick-up ve binek olmak üzere toplam 32 yeni araç alacağız. Araçlar 3 yılda kendi maliyetlerini çıkarmış olacak. Araç satın almak, kiralamaktan daha tasarruflu. Biz de bu yola başvuruyoruz" diye konuştu.

Aksu, toplantıda, MHP Giresun İl Başkanı seçilmesinden dolayı üyelikten istifa eden İbrahim Dizdar'a çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.