GİRESUN (AA) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 2015 yılının ilk 6 ayında kentte önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Aksu, makamında düzenlendiği basın toplantısında, 2015 yılının başlangıcıyla birlikte belirledikleri projeleri bir bir hayata geçirmeye başladıklarını belirtti.

Bu yıl içerisinde ilk olarak tarihi fındık pazarında değişim ve dönüşüm projesine imza attıklarını vurgulayan Aksu, şöyle devam etti:

"Fındık pazarı yolları, aydınlatması, kaldırımları, çevre düzeni ve fındık anıtıyla tamamlandı. Bu projenin işçilik hariç maliyeti 1 milyon liranın üzerindedir. Daha sonra Yeniyol mevkisini yeniledik. Sagae Caddesi'nden başlayarak Sütlaş Köprüsü, Yeniyol mevkisi şu anda tamamlanmış durumda. Önce altyapıyı yeniliyoruz. Bu bölgede elektrik hatları yeraltına alındı. Bu proje için şu ana kadar 2 milyon lira harcandı. Yolun devamı Vilayet binasına kadar ulaşacak. Son olarak da Fatih Caddesi'nde çalışmalar başlattık. Belki de bu bölgeye 20-25 yıl el değmemiştir. Şu anda çalışmalar sürüyor. Fatih Caddesi'nde su, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını, abone bağlantılarını yeniledik. Bu projeye de 2 milyon lira harcayacağız."

Aksu, Giresun kent genelinde asfalt atılımı başlattıklarını dile getirerek, "Doğalgaz çalışması tamamlanan yollarımızı hızla asfaltlıyoruz. Bu yıl hava şartları bizi oldukça engelledi. 2015 yılı için 25 bin ton 4 milyon liralık sıcak asfalt aldık. Sagae Caddesi, Yeniyol, Orhan Yılmaz Caddesi, İnönü Caddesi ile Vilayet önüne kadar asfalt yapacağız. Teyyaredüzü Mahallesi asfalt çalışmasını tamamladık. Gaziler, Güre, Çıtlakkale, Kavaklar, Gemilerçekeği, Gedikkaya, Kayadibi mahallelerinde asfalt çalışmalarına devam edilecek. 2015 yılında bozuk yol kalmayacak" dedi.

Aksu, 2015 yılının ilk altı ayında 7 bin metre yeni imar yolu açıldığını kaydederek, 3 bin metre beton yol, 3 bin 500 metre taş duvar yapıldığını, su kanal projeleri için de 7 milyon liralık harcama gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aksu, bugüne kadar harcama yapılan yatırım miktarının 20 milyon lirayı bulduğunu aktardı.

Ramazan ayı için ihtiyaç sahiplerine 4 bin gıda paketi yardımı gerçekleştirildiğini aktaran Aksu, yine ramazan dolayısıyla 21 bin 800 kişiye de bugüne kadar iftar yemeği verildiğini sözlerine ekledi.