GİRESUN (AA) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kent genelinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Aksu, yaptığı açıklamada, dün gece başlayan kar yağışının sabah saatlerinde şiddetini artırdığını belirtti. 

Belediye olarak kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilememesi için çalışmalar başlattıklarını ifade eden Aksu, "Giresun Belediyesi fen işleri, park ve bahçeler, temizlik işleri, itfaiye, su kanal müdürlüğü ile çözüm ve koordinasyon birimlerimizden 87 kişilik ekip oluşturduk. Karla mücadele ekiplerimizi kar yağışının başlaması ile adeta seferber ettik. Kar yağışı nedeniyle kapanan yollar, kaldırım ve geçitler temizlemeye başlandı. Ana yollarda iş makineleri ile yollar ulaşıma açılırken, şehir merkezindeyse oluşturulan kar ekipleri kaldırım ve yaya geçitlerini temizledi. Buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışmaları yapıldı. Ekiplerimiz gün boyu ve gece çalışmalarını sürdürecek" dedi. 

Şehir merkezinde yapılan ölçümlerde kar kalınlığının sahil kesiminde 15 santimetre, orta kesimlerde 25 santimetre, yüksek kesimlerde 30 santimetre olarak tespit edildiğini vurgulayan Aksu, şu ana kadar kar yağışı nedeniyle kentte olumsuz bir durumun yaşanmadığını sözlerine ekledi.