GİRESUN (AA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan protokoller kapsamında spor tarihinin en büyük yatırımlarının yapıldığını bildirdi.

Turan, Giresun Çotanak Arena Stadyumu Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, önemli bir projenin temel atma töreninde bulunmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi.

"Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile TOKİ arasında yapılan protokoller kapsamında spor tarihinin en büyük yatırımları yapılmaktadır." diyen Turan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile müştereken yapılan çalışmalar neticesinde UEFA standartlarında 18 stadyumun inşasına başlandığını, Mersin ve Antalya statlarının sporseverlerin hizmetine açıldığını belirtti.

Gaziantep, Eskişehir ve Trabzon statlarının bitirildiğini ve yıl sonuna kadar hizmete girmiş olacağını aktaran Turan, "TOKİ olarak ihale ettiğimiz 19 stadyumun toplam 523 bin seyirci kapasitesi bulunmaktadır. Ayrıca yurt genelinde gerek Milli Eğitim Bakanlığı adına yaptığımız ve gerekse TOKİ projeleri içinde yer alan okullarda da şimdiye kadar 991 adet spor salonu yapılmıştır." diye konuştu.

Turan, bugün Giresun'da önemli bir hizmetin temelini atılacağına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kompleksin içinde bir adet stadyum, bir adet olimpik yüzme havuzu, bir adet antrenman sahası ve diğer sosyal donatıları yer almaktadır. İnşaat alanı toplam 120 bin metrekaredir. İhale bedeli 153 milyon lira, artı KDV'dir. Stadyumun toplam koltuk sayısı 22 bindir. Ayrıca güney tribünün içinde bir adet spor salonu yer alacaktır. Zemin katta 27 mağaza ile bir yönetim ofisi bulunmaktadır."

Stadyumun bulunduğu kompleks içerisinde yüzme havuzunun da yer alacağını ifade eden Turan, "Bin seyirci kapasiteli yüzme havuzu da olimpik standartlara haiz olacaktır. Ayrıca yüzme havuzunun bünyesinde 13 mağaza yer alacaktır."

Turan, kompleks inşaatının 1,5 yıl içinde bitirilmiş olacağına işaret ederek, "Başta bakanlığımız ve hükümetimiz spor yatırımları konusunda büyük bir çaba sarf etmekte, Avrupa da dahil olmak üzere bölgenin en kapsamlı projeleri gerçekleştirilmektedir. Bu yatırımların spor camiasına hayırlı olmasını diler, Giresunspor’a da Süper Lig yolunda başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Spor yatırımlarının dışında TOKİ olarak Giresun’a yapılan diğer yatırımlar konusunda bilgi veren Turan, şunları kaydetti:

"TOKİ tarafından Giresun'a toplamda 20 ayrı proje yapılmıştır. Bunlar arasında 2 bin 300 adet konut, biri 150 yataklı olmak üzere 4 hastane, 6 okul, bin kapasiteli öğrenci yurdu, pansiyon, üniversite binaları, ibadet ve ticaret merkezleri ile diğer hizmet binaları yer almaktadır. Başlattığımız 2 bin 300 konutun bin 436'sı bitirilmiş olup, Aksu ve Küçükköy'deki 592 konut da bitirilmek üzeredir. Bulancak ilçemizdeki 342 konutun inşaatı ise devam etmektedir. TOKİ olarak Giresun'a yaptığımız yatırımların toplam bedeli yaklaşık 750 milyon liradır."

Ergün Turan, tüm bu hizmetlerin hayırlı olmasını diledi.