GİRESUN (AA) - Giresun ve Bulancak Ticaret ve Sanayi Odaları ile Giresun Ticaret Borsası tarafından son günlerde yaşanan terör olaylarına ortak tepki gösterildi.

Odalar ve borsadan ortak yapılan yazılı açıklamada, artan terör olaylarının asıl hedefinin Türk halkının huzurunu bozmak, ülkedeki gelişme ve büyüme düzeyini sekteye uğratmak olduğu belirtildi.

Türkiye'de kaotik ortamlar yaratmaya çalışan terörist eylemlerin milli birlik ve beraberliği asla bozamayacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin kardeşçe yaşama arzusunu hedef alan bu tür hain girişimleri kabul etmemiz, kabuğumuza çekilmemiz asla ve asla mümkün değildir. Bu noktada devletimizin gerek yurt dışı ve gerekse de yurt içinde teröre karşı attığı tüm adımları destekliyoruz. Terör eylemlerinin bitmesini istemeyenler huzur ortamının ülkemizin ve aziz milletimizin üzerine doğmasını istemeyen işbirlikçi taşeronlardan başka birşey değildir. Başka amaçlar peşinde koşan, ülkemiz ve milletimizin çıkarını düşünmeyerek birilerinin değirmenine su taşıyan alçaklardan başka birşey de değildir. Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugün de, teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde duracağına, Türkiye'nin ve Türk milletinin 21. yüzyılın 'Türk Yüz Yılı' olarak tarihe adını geçireceğine ve kıyamete kadar yoluna devam edeceğine canı gönülden inanıyoruz."