GİRESUN (AA) - Giresun Defterdarı Musa Koçulu, "7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu"ndan faydalanmak isteyenlerin 31 Temmuz tarihine kadar gerekli başvurularını yapabileceklerini söyledi.

Koçulu, bir restoranda düzenlendiği basın toplantısında, kanunun 18 Mayıs tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Mükelleflerin kamuya olan birçok borç türünün kapsama alınarak yapılandırma fırsatı sağlandığına işaret eden Koçulu, "Vatandaşlarımızın bu imkandan faydalanmalarını arzu ediyoruz. Geçmiş yıllarda çıkan diğer yapılandırma kanununa göre, içerik ve kapsam olarak yeni kanun çok daha geniş haklar sağlamakta." dedi.

Giresun'da 70 bin 500 mükellefin yapılandırmadan faydalanabileceğini vurgulayan Koçulu, şöyle konuştu:

"Yapılandırmadan yararlanabilecek 70 bin 500 mükellefimiz bulunuyor. 9 Temmuz itibariyle bu kişilerden yüzde 15'inin müracaatlarını aldık, yapılandırma işlemlerini gerçekleştirdik. Arzumuz bu rakamın yüzde 100 olması. Son müracaat tarihi 31 Temmuz. Mükelleflerimiz mutlaka bu fırsattan yararlanmalı."

Defterdarlık olarak yapılandırma fırsatının duyurulması için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Koçulu, "Amacımız 'Bu kanunu duymadım, duysaydım ben de yararlanırdım' diyecek bir mükellefimizin kalmaması. Duyuruları sürekli yapıyoruz. Mükelleflerimize ulaşma gayretlerimiz devam ediyor." diye konuştu.

Koçulu, kanunda peşin ödemelerde de mükelleflere çok büyük fırsatlar sunulduğunu sözlerine ekledi.