GİRESUN (AA) - Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından telefon dolandırıcılığı olaylarının önüne geçmek amacıyla PTT ve banka personeline eğitimler verildiği, 10 bin bilgilendirme broşürü bastırıldığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, son dönemlerde kendilerini savcı, emniyet müdürü ve polis olarak tanıtan bazı şahısların, vatandaşlardan PTT ve banka şubelerindeki hesaplara para yatırmalarını isteyerek vatandaşları dolandırdıkları belirtildi. 

Açıklamada, telefonla dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için çalışma başlatıldığı, bu kapsamda Giresun'da bulunan banka ve PTT şubelerinde görevli 200 personele bilgilendirme eğitimi verildiği kaydedildi.

İl Müftüsü Muhittin Oral'ın ziyaret edilerek, din görevlilerinden cuma hutbesi  ve vaazlarında, vatandaşların dolandırıcılık konusunda aydınlatılması ve bilgilendirilmesinin istenildiği ifade edilen açıklamada, "Ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımızı bilgilendirerek bu tür dolandırıcılık olaylarının önüne geçebilmek amacıyla 10 bin adet bilgilendirme broşürü hazırlanmıştır. Broşürler, PTT başmüdürlüğümüzle yapılan işbirliğiyle il genelindeki vatandaşlarımızın adreslerine ulaştırılmak üzere müdürlük yetkililerine teslim edilmiştir" denildi.