GİRESUN (AA) - Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, fındık üretiminin bölge ekonomisi için taşıdığı öneme işaret ederek, esnaf kesimi olarak ilgililerden fındıkta en kısa zamanda alım politikasını ve üreticiyi memnun edecek bir fiyat açıklamasının yapılmasını beklediklerini söyledi.

Ayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun ve yöresinde hasat edilen ürünün birkaç gün içerisinde pazara inmeye başlayacağını belirtti.

Fındıkta hasat dönemi gelmesine karşın Toprak Mahsulleri Ofisince (TMO) piyasayı belirlemek üzere bir fiyat açıklaması yapılmadığını dile getiren Ayhan, şunları kaydetti:

"İlgililerden en kısa zamanda alım politikasını ve üreticiyi memnun edecek bir fiyat açıklamasının yapılmasını bekliyoruz. Çiftçinin serbest piyasanın insafına bırakılmamalı. Fındık, bölge ekonomisinin can damarı. Esnaf ve sanatkarımız aylarca hasadın başlamasını bekliyor. Fındık esnaf ve sanatkarımız için de adeta can suyu olmakta ancak piyasadaki ve fiyattaki belirsizlik çiftçi kadar üyelerimizi de kara kara düşündürüyor. Biz bir an önce TMO'nun devreye girerek iyi fiyattan alımlara başlamasını istiyoruz. Giresun piyasasına girecek sıcak kaynak esnaf ve sanatkarımızın bir nebze de olsun rahat nefes almasını sağlayacaktır."