GİRESUN (AA) - Giresun İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, İl Özel İdaresi'nin 2015 yılı bütçesinin 46 milyon lira olacağını tahmin ettiklerini söyledi. 

Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Genel Meclisi'nde, Özel İdarenin 2015 yılı bütçesinin belirlenmesi çalışmalarına başlanıldığını belirtti.

Ay sonuna kadar bütçe görüşmelerinin mecliste devam edeceğini aktaran Gürel, "Bütçemizin 46 milyon lira olarak belirleneceğini tahmin ediyoruz. 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da oluşturduğumuz bütçe ile köylerimizin sorunlarının çözümü için ciddi çalışmalara imza atacağız" dedi.

Gürel, 2015 yılında özellikle turizm ve eğitim yatırımlarına ağırlık vereceklerini vurgulayarak, "Yaylalarımız önemli turizm potansiyeline sahip. Geçmiş yıllarda bu potansiyeli harekete geçirecek çalışmalara imza atılmış. 2015 yılında da yaylalarımızın turizme kazandırılması çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Yine okullarımızın bahçelerinde öğrencilerimizin spor yapma imkanlarını artıracak yatırımlara imza atacağız" diye konuştu.

2014 bütçesinin 43 milyon lira olarak belirlendiğini anımsatan Gürel, "Yıl sonuna kadar bu bütçenin üzerine çıkacağız. Tahminlerimiz 2014 bütçesinin 60 milyon lirayı aşması yönünde" dedi.