GİRESUN (AA) - Giresun İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, İl Özel İdaresinin Giresun genelinde köylerde sürdürülen çalışmaların yanı sıra başta eğitim, sağlık ve turizm alanlarında da ciddi yatırımlara imza attıklarını söyledi.

Gürel, meclis binasında düzenlediği basın toplantısında, köylerde sürdürülen yol ve içme suyu projeleriyle buralardaki sorunların büyük kısmını çözdüklerini belirtti.

Yeni projelerle köylerin sorunlarının en aza indirilmesini hedeflediklerini aktaran Gürel, yine yaylaların korunması için de ciddi çalışmalara imza attıklarını vurguladı.

Yaylalardaki çöp sorunlarının çözümü için toplama işlemlerini yerine getirecek personel istihdam edeceklerini aktaran Gürel, "Yaylalarımızda çöp önemli bir sorun. Çözümü için çalışma başlattık. Bir kaç kişi istihdam edeceğiz, çöpler toplanacak ve yok edilmeleri sağlanacak. Bu konudaki altyapı hazırlıklarımız sürüyor." dedi.

Gürel, yaylaların turizm altyapılarında yaşanan eksikliklerin giderilmesi için de yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

İl genelinde eğitim ve sağlık yatırımlarının devam ettiğine dikkat çeken Gürel, bu iki alanda da hizmet kalitesinin artırılmasını hedeflediklerine işaret etti.