GİRESUN (AA) - Giresun ve Ordu Üniversiteleri ile iki ilin ticaret ve sanayi odalarının öncülüğünde, Giresun-Ordu Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) kurulması için proje başlatıldığı bildirildi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odasıdan (GTSO) yapılan yazılı açıklamada, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Giresun TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve Ordu TSO Başkanı Servet Şahin'in katılımıyla bir toplantı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, Giresun Üniversitesinde düzenlenen toplantıda, Ordu ve Giresun bölgeleri için ortak bir TEKNOKENT’in kurulması konusunda fikir birliğine varıldığı kaydedildi.

Oluşturulması planlanan bu bölgenin, her iki şehrin ara kesitinde bir yerde kurulabileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu sayede bölge, her iki şehrin üniversiteleri ile sanayi kuruluşlarına kolaylıkla hizmet verebilecek. Toplantıda ayrıca, bu bölgede yer alabilecek potansiyel yeni girişimciler ve bölgenin yerleşik firma altyapıları da analiz edildi. Bilindiği gibi, Türkiye’de toplam 54 TEKNOKENT faal durumda bulunmaktadır. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ise sadece Samsun ve Trabzon’da bu bölgeler kurulmuş durumdadır. Kurulacak TEKNOKENT, bu bölgenin gelişimine, yeni girişimcilerin, yeni firmaların ortaya çıkmasına ve mevcut firmaların da Ar-Ge tabanlı olarak büyümesine büyük katkı sağlayacaktır."

Açıklamada, özellikle iki şehirdeki üniversitelerin bu yapılanma ile güç birliği oluşturarak üniversite-sanayi iş birliğini daha etkin hale getireceğine dikkat çekilerek, "Ayrıca, her iki şehirde mevcut olan Ar-Ge potansiyeli bu bölge aracılığı ile daha da geliştirilebilecek ve zamanla ulusal ve hatta uluslararası ölçekte rekabet edebilecek firmalar ortaya çıkabilecek, bunun yanı sıra nitelikli elaman istihdamı da artacak ve bu hem bölge hem de Türkiye ekonomisi için önemli katkılar sağlayabilecek." denildi.