GİRESUN (AA) - Giresun Orman Bölge Müdürlüğü görevinden Orman Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Mustafa Özkaya için veda yemeği düzenlendi.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Piraziz ilçesindeki bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Özkaya'nın Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasından derin mutluluk duyduklarını söyledi.

Özkaya'nın yaklaşık bir yıllık sürede ekibiyle çok güzel işlere imza attığını dile getiren Vali Sarıfakıoğulları, şunları kaydetti:

"Sadece ağaçlandırma değil her konuda takdire şayan çalışmalar icra etti. Ondaki şevki heyecanı bizzat hisseden insanlardan biriyim. Kendilerine şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Orman teşkilatına da teşekkür ediyorum. İl merkezi ve ilçelerde tüm orman teşkilatının heyecanına tanık oldum. Bu heyecanın artarak devam edeceğine inanıyorum."

Mustafa Özkaya ise, Giresun'da çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, görev yaparken bölgede çok yapılacak iş olduğunu ve vatandaşların beklentisinin olduğunu hep bildiklerini belirtti.

Bunları yapmak için de devletin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya çalıştıklarını aktaran Özkaya, şöyle devam etti:

"Bizim çok verimli insanlarımız var. Tüm arkadaşlarımızın bu memleket için yapacağı katkılar var. Bu katkıları ortaya çıkarmak önemli. Buradaki başarı benim değil ekibin başarısı. Orman köylüsünün, tüm çalışanların başarıya katkısı var. Biz bu yılı rekorlar yılı ilan edelim dedik, kendimizle yarışalım dedik. Kendi rekorumuzu bir tık yukarıya ulaştıralım dedik. Herkesin gayretiyle çıtayı yükselttik. Geçen yıl 3.5 milyon yatırımı kaydetmiştik, bu yıl ise 20 milyon lira kaydettik. Bu ekibin başarısı."

Özkaya, Ordu, Giresun ve Sivas'ın bir kısmını içeren Giresun Bölge Müdürlüğü'nde çalışmaktan hep memnun olduğunu ifade ederek, "Bir yıl olmadan ayrılıyorum. Kırdığım, üzdüğüm arkadaşlarımdan helallik istiyorum, ben de hakkımı helal ediyorum." diye konuştu.

Programa, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ertan Kuduban ve Orman Bölge Müdürlüğü personeli katıldı.