GİRESUN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne atadığı Prof. Dr. Cevdet Coşkun, "Üniversitelerin dünyada 3 fonksiyonu vardır. Bir eğitim-öğretim, iki araştırma-geliştirme ve üç şehir ile bütünleşme. Üniversitemizde önümüzdeki 4 yılda bu üç fonksiyonu geliştirmeye çalışacağız." dedi.

Gençlik Merkezindeki programda tebrikleri kabul eden Coşkun, burada yaptığı konuşmada, kendisini Giresun Üniversitesi Rektörlüğü görevine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve destek olan herkese teşekkür etti.

Dört yıllık görev süresi içerisinde Giresun Üniversitesinde önemli işlere imza atacaklarını vurgulayan Coşkun, şöyle konuştu:

"Öğrenci merkezli bir üniversite yapılanması hayal ediyorum. Bütün idari personeliyle öğretim elemanlarıyla öğretim üyeleriyle öğrenci için çalışan bir üniversite. Üniversitelerin dünyada 3 fonksiyonu vardır. Bir eğitim-öğretim, iki araştırma-geliştirme ve üç şehir ile bütünleşme. Üniversitemizde önümüzdeki 4 yılda bu üç fonksiyonu geliştirmeye çalışacağız."

Prof. Dr. Coşkun, görev süresi içerisinde Giresun halkından destek beklediğini belirterek, "Bu konuda tüm Giresun kamuoyunun desteğine ihtiyacımız olacak. Önümüzdeki 4 yılın gerek üniversitemiz, gerekse şehrimiz ve gerekse de ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum." ifadesini kullandı.