GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, "Üniversitemizin kurumsal, bilimsel ve akademik üretimleriyle gündeme gelmesini sağlamaya çalışacağız. Magazinsel, aldığımız ödüllerle öne çıkmayı düşünmüyoruz. Yaptığımız işlerle öne çıkacağız." dedi.

Coşkun, üniversitenin sosyal tesislerinde basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Coşkun, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık bir aydır Giresun Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunduğunu belirtti.

Giresun basınına büyük önem verdiğini ifade eden Coşkun, görev süresince yapacağı projeler için destek isteyerek "4 yıl boyunca ben de hata yapacağım. Hiç hata yapmayacağımı söylemek mümkün değil. Yaptığım her şey doğru olmayacak. Eleştiriye açığım. Yanlış attığımız adımlarda yapıcı eleştirilere ihtiyacım var. Atılan doğru adımlarda da desteğinizi talep ediyoruz." diye konuştu.

Coşkun, üniversitenin önemli problemlerinin bulunduğunu aktararak yaz döneminden itibaren sorunların çözümüne yönelik önemli adımlar atacaklarını söyledi.

Nicel yönden büyüme gösteren üniversite için nitel olarak aynı şeyi söylemenin mümkün olmadığını dile getiren Coşkun, şöyle devam etti:

"Üniversitemizde çok kronik problemler var. Patlamaya hazır bombalar bulduk kucağımızda. Üniversitemiz nicel yönden hızlı büyümesine karşın, aynı büyümeyi nitel yönden gösterememiş. Fakülte, öğrenci ve öğretim üyesi sayısı artmış ama maalesef bu büyüme çok sağlıklı bir büyüme olmamış. Fakülte açmayı ve öğrenci sayısını artırmayı bir başarı olarak görmüyoruz. Biz üniversitemizi akademik ve bilimsel göstergeler açısından büyütmeyi hedefliyoruz."

Önceliklerinin Tıp Fakültesi hastane binasının yapımı ve eğitim kalitesinin artırılması olacağını anlatan Coşkun,"Bir hastaneye sahip olması için çalışacağız. Giresun'un bu konuda bizden çok büyük beklentilerinin olduğunun da farkındayız. Tıp Fakültesi, üniversitemizin şehre bakan yüzü olacaktır" dedi.

Coşkun, üniversitenin fiziki mekan problemlerini acil kamulaştırmalar yaparak çözmeyi hedeflediklerine işaret ederek "Bu bizim öncelikli ikinci işimiz olacak. Kamulaştırıp daha cazip, albenisi olan bir üniversite haline gelmek hedefimiz." diye konuştu.

Giresun Üniversitesinin bilimsel ve akademik üretimlerle ön plana çıkacağını, bunu sağlamak için çabalayacaklarını vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

"Giresun Üniversitesini bundan sonra çok fazla medyatik hale getirmek gibi düşüncemiz yok ama yaptığımız işleri de kamuoyuyla paylaşacağız. Üniversitemizin kurumsal, bilimsel ve akademik üretimleriyle gündeme gelmesini sağlayamaya çalışacağız. Magazinsel, aldığımız ödüllerle öne çıkmayı düşünmüyoruz. Yaptığımız işlerle öne çıkacağız."