GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevet Coşkun,"Giresun Üniversitesi bilimsel sıralamada yükseliyor. Hedefimiz bu yükselişi daha da yukarılara taşımak" dedi.

Rektör Coşkun, üniversitenin sosyal tesisinde düzenlediği basın toplantısında, 29 Nisan 2016 tarihinde atandığı rektörlük görevinde bir yılı geride bıraktığını söyledi.

863 akademik personelin bulunduğu üniversiteye bir yıl içerisinde 123 yardımcı doçent kazandırdıklarını aktaran Coşkun, "Yine bir yılda 26 doçent, 21 profesör, 40 öğretim elemanı üniversitemize kazandırdık. Üniversitemizde halen 13 fakülte, 6 yüksekokul, 12 MYO, 3 enstitü, 13 rektörlüğe bağlı birimler, 18 araştırma merkezi, 11 idari birim bulunmakta. Meslek yüksekokul bulunmayan Çanakçı, Güce, Çamoluk ve Yağlıdere ilçelerimize okul kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Üniversitede halen 31 bin civarında öğrenci bulunduğunu ifade eden Coşkun, gelecek yıl 9 bin öğrenci daha almayı hedeflediklerini söyledi.

Coşkun, Giresun Üniversitesinin bilimsel sıralamada yükseldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Webometrics'in dünya üniversiteleri sıralamasında üniversitemiz 91. sıradan 88. sıraya yükselmiştir. Yine üniversitemiz akademik teşvik sıralamasında 63. sıradan 30. sıraya ulaştı. Daha fazla akademik çalışmaya imza atarak bu yükselişimizi daha da yukarılara taşımak. Giresun Üniversitesi olarak, Avrupa Merkezi (CERN) 'Gelecek Nesil Dairesel Çarpıştırıcı (FCC) Kolabarasyonu' kapsamında bilimsel işbirliği anlaşması imzaladık"