GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, FETÖ/PDY ile mücadelede kararlılıkla mücadelelerinin devam ettiğini söyledi.

Rektör Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde FETÖ/PDY soruşturmalarını sürdürülmesi amacıyla 5 kişilik komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Komisyon üyelerinin, üniversite personeliyle ilgili olarak kendilerine emniyet, OHAL bürosu, MİT, YÖK, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu, TMSF veya değişik kurumlarla aracılıyla ulaştırılan her türlü bilgi, belge, doküman, istihbarat verisini titizlikle değerlendirildiğini aktaran Coşkun, yine haklarında işlem yaptıkları personelin savunmalarının da alındığını söyledi.

- 24 kişi ihraç edildi

Coşkun, "En son yayımlanan KHK ile açıkta bulunan bir idari personelle ilgili ihraç kararı yayınlandı. Yakın zamanda açığa alınan personellerimiz bulunuyor. Bugüne kadar toplam 24 personel ihraç edilirken, 6 personelimiz açığa alındı. Ayrıca 10 civarında personelimiz hakkında da soruşturmalar sürüyor." diye konuştu.

Coşkun son olarak, soruşturmaları süren personel hakkında yeni bilgi veya belgeler ışığında da yasal süreçlerin işletileceğini kaydederek, "FETÖ/PDY ile mücadele noktasındaki kararlığımız tamdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetlerine canı gönülden katılıyoruz. Bu konuda gösterilecek bir merhametten maraz doğacağını düşünüyoruz. Kararlılıkla bu yapıyla mücadelemiz devam ediyor."