GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) 2015-2016 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Stadyumunda düzenlenen törende öğrenciler bayrak yürüyüşü yaptı, ardından ise kep atarak mezuniyetlerini kutladı.

Giresun Valisi Hasan Karahan, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin hayatlarında derin izler bırakacak unutulmaz bir gün yaşadığını söyledi.

Öğrencilerin tüm günlerinin, ömürlerinin bugünkü gibi mutluluklarla geçmesini dileyen Karahan, "Hayatın zorlukları, hayatın engellerini bir bir aşarsınız. Sevdiklerinizle birlikte önünüzde uzun bir gelecek var. Allah'ın izniyle güzel günler görürsünüz, Giresun'u unutmazsınız, Giresun'un hatıralarını, Karadeniz'in dalgalarını inşallah her yerde tatlı tatlı anarsınız, yolunuz bahtınız açık olsun." dedi.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ise bugünün, uzun bir yolculuk boyunca büyük emekler verilerek elde edilen başarıların meyvelerini toplama günü olduğunu belirterek, öğrencilerin üniversite eğitimlerinin son günlerine girdiğini dile getirdi.

Üniversite eğitimi boyunca gençlerin yalnızca derslerinde aldıkları eğitimle değil, tüm yaşadıklarıyla önemli tecrübeler kazandığına inandığını anlatan Coşkun, şöyle konuştu:

"Ülkemiz büyük bir değişim ve gelişim süreci içerisindedir. Bu gelişim ve değişim, fetih ruhuna sahip siz gençlerin katkıları ve azmiyle hedefine ulaşarak neticelenecektir. Bildiğiniz gibi birkaç gün önce İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümünü idrak ettik. İstanbul'un fethi, bir şehrin düşmesinden çok öte bir hadisedir. Fetih, hem Türk-İslam tarihinde hem Avrupa tarihinde bir dönüm noktası olduğu gibi aynı zamanda köhnemiş kilitleri açmanın, pas tutmuş kapıları aralamanın, kalplere, gönüllere giriş yapmanın bir timsalidir."

Coşkun, Fatih Sultan Mehmet ve fetih ruhunun gençlere ışık olması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sizler bu ülkenin geleceği ve ümidi olduğunuzu asla aklınızdan çıkarmayınız. Zira zor günlerden ve zor sınavlardan geçmekte olan ülkemizde bölücü ve fitnecilerin arzu ve planları karşısında uyanık olmanız, her daim sağduyu ile hareket eden, vatan ve bayrağına tutkun, milli değerlerinden ve inançlarından taviz vermeyen bir duruş sergilemeniz oldukça önemlidir. Çünkü sizler geleceğimiz, yarınlarımız, umutlarımızsınız. Artık ezanımız ve bayrağımız siz gençlerin güvencesi altındadır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun."