GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi'nin, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan "University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı"nın, Türkiye'nin en iyi üniversitesi sıralamasında yükselişini sürdürdüğü bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, URAP verilerine göre 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında daha önce 38. sırada yer alan Giresun Üniversitesinin 34'üncülüğe, devlet üniversitelerinde de 85. sıralardan 80'inciliğe yükseldiği belirtildi.

Rektör Coşkun, üniversitesinin geliştirilen sürdürülebilir faaliyet çeşitleri ve akademik çalışmalar ile çok daha etkili dönüşüm sağlayacak başarılara imza atmaya devam edeceğini aktararak, açıklamasında,"Giresun Üniversitesi'nin bütün kişi, bölüm, birim ve kurum düzeyinde anlık faaliyet ve performansları başarı merdiveninde hızla yükselmesine önemli katkılar sağlayacaktır." ifadelerine yer verdi.

Gelinen noktada elde edilen başarıda katkısı ve emeği olan bütün akademik ve idari personele teşekkür eden Coşkun, şunları aktardı:

"Çalışmaların daha vizyoner şekilde iyileştirilerek devam edeceğini, oluşturulan kalite güvence sistematikleri ile Giresun Üniversitesi'nin başarı merdivenlerini her alanda çok daha yükseklere çıkaracağına inancının tam."