GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun'da etkili olacak kar yağışına karşı gereken tüm tedbirlerin alınacağını söyledi.

Karahan, Tirebolu ilçesinde yapılan 2014 yılı KÖYDES değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, meteorolojiden aldıkları bilgiye göre, tüm yurtta etkili olan kar yağışının Giresun'da da görüleceğini belirtti. 

Kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz durumlara anında müdahale edileceğini ve ilgili kurumların teyakkuz halinde olacağını aktaran Karahan, "Tüm yurt kara kışa teslim. Kar kapıya dayandı hatta içeri girdi. Meteoroloji raporlarına göre ilimiz de kar yağışının etkisi altına girecek. Karla mücadelede tüm birimlerle birlikte koordineli olarak tam bir teyakkuz halinde olalım. Kapalı köy yollarına anında müdahale ederek yolları açık tutma konusunda sizlerden özverili bir çalışma bekliyorum. Bu konuda tek bir aksaklık bile istemiyorum" dedi. 

Karahan, Giresun'a geçen yıl 13 milyon liralık KÖYDES ödeneğinin geldiğini vurgulayarak, "Gelen ödeneğin çoğunu kullanmış durumdayız. Birlikte gelen ödeneklerin amacına uygun olarak kullanılmasını sağladık. Sorunları yerinde görerek çözümler üretmeye çalıştık. Gelen ödenekle 54’ü içme suyu, 321’i ise yol olmak üzere toplam 375 proje hazırlandı, ve 315’i bitirildi" diye konuştu.