GİRESUN (AA) - Giresun Valiliği, Vali Harun Sarıfakıoğulları'nın isminin kullanılarak şehit yakınları ve engellilere yönelik yardım talebinde bulunan kişilere itibar edilmemesini istedi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sarıfakıoğulları'nın adını kullanan bazı şahısların, iş adamlarından "Sayın Valimizin himayelerinde ihtiyaç sahibi şehit aileleri ve engelli vatandaşlarımız için yardım topluyoruz. Sizler de şehit ailelerine ve engelli vatandaşlarımıza yardımcı olur musunuz?" şeklinde bağış talep ettiklerinin öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, bu tür kişilere itibar edilmemesi istenilerek, "Sayın Valimizin adını kullanmak, şehit ailelerimizi ve engelli vatandaşlarımızı istismar etmek suretiyle kendilerinden bağış talebinde bulunulan iş adamlarımızın veya vatandaşlarımızın kendilerini arayan şahıslara itibar etmemeleri ve durumu güvenlik birimlerine derhal bildirmeleri, herhangi bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmamaları açısından önem arz etmektedir." denildi.