GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, Eynesil ilçesini ziyaret ederek, 21 Eylül'de ilçede aşırı yağışlardan dolayı hasar gören bölgeleri inceledi.

Vali Karahan, Eynesil Kaymakamlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, afet sonrası bölgedeki çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Karahan, "Belediyeler, il özel idaresi ve diğer kamu kurumlarla el ele vererek sorunların üstesinden geleceğiz. Hasar gören bölgelerde afetin izlerini sileceğiz. Ayrıca Zıva gurup yolundaki çalışmaları da hızlandıracağız." dedi.

Kaymakam Yılmaz Kurt ise, aşırı yağışlardan dolayı ilçede 3 kamu binası, 18 işyeri, 8 araç ve 935 tarım arazisinin zarar gördüğünü ifade ederek, "Zarar gören 208 konuttan 139'unda, 935 tarım arazisinden 600’ünde tespit çalışmalarımız tamamlandı. Afet kapsamında 99 haneye nakdi, 32 haneye ise gıda yardımında bulunuldu." diye konuştu.

Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu da, aşırı yağışlardan dolayı ilçe merkezi ile bağlantısı kesilen üç mahalle için acil olarak geçici köprü yapıldığını dile getirerek, su şebekesinin onarılarak ilçeye kısa sürede su verildiğini, diğer çalışmaların ise devam ettiğini aktardı.

Giresun Valisi Karahan, daha sonra Ören Beldesi'nde de incelemelerde bulunarak, Ören İlkokulunu ziyaret etti.