GİRESUN (AA) - Belediye Başkanı Kerim Aksu, Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu toplantısının Giresun'da yapılmasının kesinleştiğini söyledi.

Aksu, Belediye Meclisi salonunda hazırlıklarının gözden geçirildiği toplantıda yaptığı konuşmada, 25 Kasım tarihinde Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu’nun 15. toplantısının geçtiğimiz aylarda Giresun'da yapılmasının kararlaştırıldığını anımsattı. 

Toplantının Giresun'da yapılmasının kesinleştiğini vurgulayan Aksu, Giresun Belediyesi olarak toplantı hazırlıklarının sürdüğünü vurgulayarak, "Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu Başkanı Heinz Lehmann ve tarafımdan toplantı ile ilgili karşılıklı imza atılmıştır. AB üyesi çeşitli ülkelerden ve Türkiye'den toplam 30 kişilik heyetin toplantıya katılmasını bekliyoruz" dedi.

"Türkiye'nin 50 yıllık AB süreci içerisinde yerel yönetimlerin önemi iyi algılanmalıdır" diyen Aksu, "AB ülkelerinde yerel yönetimlerin etkinliği bilinmektedir. Yerel yönetimlerin güçlenmesi, ekonominin, kalkınmanın, demokrasinin, evrensel hukukun güçlenmesi demektir. 25 Kasım toplantısında AB sürecinde güzel bir sayfa açacağımıza inanıyorum" ifadesinde bulundu.

Aksu, toplantının Giresun'un tanıtımı için büyük önem arzettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"AB heyeti Giresun'u, Karadeniz Bölgesi'ni, Türkiye'yi tanımaya çalışacaklar. Ev sahibi olarak Giresun'umuzu, belediyemizi, Giresunluluları, sosyal ve kültürel yaşamımızı, evrensel değerlerin Giresun'da nasıl karşılık bulduğunu en iyi şekilde göstereceğiz. Giresun Belediyesi olarak projelerimizi, çalışmalarımızı, tamamlanan projelerimizi, planlanan projelerimizi anlatacağız. AB'nin bizlere karşı duyduğu ön yargıların yıkılması için bu fırsatı iyi kullanmalıyız. Bu tarihi toplantıyı Giresun adına, ülkemiz adına başarı ile tamamlamalıyız."