GİRESUN (AA) - Giresun İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, Bektaş Yaylası'nın bölge turizmine kazandırılması için çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü söyledi.

Gürel, yaptığı açıklamada, Dereli ilçesine bağlı Bektaş Yaylası'nın Giresun’da üç turizm merkezinden birisi konumunda bulunduğunu belirtti.

Tarihi dokusu ve eşsiz doğal güzellikleriyle gelecekte bölgenin önemli turizm merkezlerinden birisi olacağına inandıklarını kaydeden Gürel, "Bektaş Yaylamızın bölge turizmine kazandırılması için proje başlattık. Bu proje dahilinde yaylamızın altyapı eksikliklerini giderme adına çalışmalarımız hızla sürüyor. Yayla merkezinde yollar yeniden düzenleniyor, altyapılar yenileniyor. Yine yayla yolumuzda asfalt çalışmalarımız başladı. Havaların müsaade ettiği çerçevede çalışmalar sürdürülecek ve tamamlandığında Bektaş Yaylası yeni bir hüviyete kavuşacak” dedi.

Mürşit Gürel, Giresun’un yayla yollarında tarihi dokuya uygun çeşmeler de yaptıklarını vurgulayarak, ”Yayla yollarımız önemli tarihi mirasa ve turizm potansiyellerine sahip. Buraları da turizme kazandırmak için projeler gerçekleştiriyoruz. Bunlardan birisi de tarihi dokuya uygun yol güzergahlarına çeşmelerin yapımı. Bunlardan ilkini Giresun merkez ile Kulakkaya Yaylası'na, diğerini Batlama vadisi üzerinde yaptık. İlerleyen günlerde başka bölgelerde de bu tür çeşmelerin yapımı gerçekleştirilecek” diye konuştu.