GİRESUN (AA) - Giresun'da, "nitelikli cinsel saldırı" ve "konut dokunulmazlığının ihlali" iddiasıyla yargılanan 2 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Sanıklar O.Y. ve M.Ç'nin, H.K'ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılandıkları davanın karar duruşması, Giresun 2. Ceza Mahkemesinde görüldü.

Mahkemede, mağdur ve yakınları ile avukatlarının ifadelerinin ardından sanıkların son savunmaları alındı.

Mahkeme heyeti, sanıklar M.Ç. ve O.Y'nin, "nitelikli cinsel saldırı ve konut dokunulmazlığının ihlali suçlarını işlediklerinin sabit olmaması" gerekçesiyle beraatine, haklarındaki yurt dışı çıkış yasağına ilişkin adli kontrol tedbirinin karar kesinleşinceye kadar devamına karar verdi.

Duruşmayı takip eden Giresun Kadın Platformu üyeleri, Giresun Adliyesi önünde kararı protesto etti.

Zihinsel engelli olduğu belirtilen H.K'nin avukatı Selin Nakipoğlu, mahkeme heyetinin aldığı kararın şoku içerisinde olduklarını söyledi.

Nakipoğlu, adaletsiz bir karar alındığını savunarak, şunları kaydetti:

"Bu karar elbet bozulacak. Üst mahkeme bu dosyayı gerçekten inceleyecek. Son derece eksiklikler, son derece fazla eksiklikler olduğunu defaatle girdiğim üç celsede bildirmeme rağmen herhangi bir araştırma gereği duymadı heyet. Dosya üzerinden inceleyerek mağdurun cinsel saldırıya ruhen ve fiziken direnebileceğini söyleyen Adli Tıp Kurulunun raporunu esas aldı. Oysa dosyada gerçekleri yansıtan, bilimsel kriterlere uygun raporlar vardı. Heyet son derece adaletsiz bir karar verdi. Yine erkek yargı, erkekleri korudu. Biz sürecin takipçisiyiz."

H.K'nin annesi L.K. ise adaletin mutlaka yerine geleceğine inandığını dile getirdi.