GİRESUN (AA) - Giresun'da düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği deprem ile yangın anında yaralanan, dumandan etkilenen ve mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Hükümet Konağı'nda gerçekleşen tatbikatta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, senaryo gereği deprem sonrasında kimyasal gaz kontrolü yaptı. Çevrenin güvenli olduğunun tespitinin ardından ekipler C Blok'taki kalorifer kazan dairesinde dumandan etkilenen ve A Blok'ta başından yaralanan iki vatandaşı sırtta taşıyarak tahliye etti.

Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri çatıda mahsur kalan vatandaşları kurtarırken Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de (UMKE) C Blok'tan sedyeyle yaralı vatandaşları tahliye etti. Diğer yandan AFAD ekipleri de halatla pencereden yaralı bir vatandaşı aşağı indirdi.

Tatbikat 112 Acil ekiplerinin tahliye edilen vatandaşlara müdahalesiyle sona erdi.

AFAD Müdürü Halil Topatan, burada yaptığı konuşmada, Giresun Afet Müdahale Planı'nın hazırlanmakta olduğunu söyledi.

Muhtemel bir afet öncesine planlama faaliyetlerinin Giresun Afet Müdahale Planı kapsamında yürütüleceğini belirten Topatan, şöyle konuştu:

"Bir planın başarılı olmasında yapılacak olan eğitim ve tatbikatların önemi vardır. Bu nedenle kutlamakta olduğumuz Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde il müdürlüğümüz tarafından biraz önce icra ettiğimiz deprem, yangın ve tahliye tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatta tahliye ve değişik kurtarma faaliyetleri icra edilmiştir. Tatbikatta emeği geçen tüm ekiplere buradan teşekkürlerini sunuyorum."