GİRESUN (AA) - Eynesil ilçesinde engelli vatandaşlar tarafından lale, çuha, sıklamen ve papatya dikilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca finanse edilen, Giresun Valiliğinin koordinasyonunda, Eynesil Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce yürütülen "Engelimiz üretime katılmaya engel değil" projesi kapsamında, dış mekan süs bitkileri yetiştirme çalışmalarına başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fadıl Öztürk, Gümüşçay Mahallesi'ndeki bir cam serasında, engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Öztürk, engelli bireylerin rehabilitasyonu ve gelir getirici bir faaliyet gerçekleştirerek toplumla entegrasyonunun sağlanması için planlanan proje ile engellilere sera koşullarında dış mekan süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda teorik ve pratik bilgiler verdi.

Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Görele ve Eynesil'den 21 engelli vatandaşın katıldığı proje dahilinde ilçede belirlenen yerlere lale, çuha, sıklamen ve papatya dikileceğini söyledi.

Bütün insanların engelli adayı olduğunu ifade eden Öztürk, "Toplumun engelli bireyleri günlük hayatın içerisine çekmek için çaba harcamaları gerekmektedir. Modern şehircilikte engelli bireyleri kendi kendine yetebileceği, geçimini sağlayacak şekilde gelir getirici faaliyetlere yönlendirmeliyiz." dedi.

"Engelimiz üretime katılmaya engel değil" projesiyle müdürlüğe ait cam sera içerisinde yapılan düzenleme ile engellilerin de üretim yaparak, geçimlerini sağlayabileceklerini anlatan Öztürk, "Proje dahilinde Giresun’da bulunan çiçek seralarına inceleme gezisi yapılacaktır. Eğitim sırasında serada üretilecek olan lale, çuha, sıklamen, papatya gibi bitkilerle şehir merkezlerinde peyzaj çalışmaları yaparak toplumda engellilerin ticari amaçlı olarak çiçek yetiştirebileceği konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Görele Şube Başkanı Asiye Divli ise projeye kendisinin de katıldığını belirterek, engellilere yönelik sunulan imkan nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti.