GİRESUN (AA) - Giresun'un Tirebolu ilçesinde eski çocuk oyunlarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla "Eski Çocuk Oyunları Olimpiyatları" yapıldı.

İlçenin tarihi evlerinin yoğun olduğu Yeniköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen olimpiyatlarda, çocuk ve yetişkinler, kağıttan uçak yapmak, tik tak, kozalak (kozalaklarla basket atma), gogil atma, gazoz kapağı, tombala (kiremit), ağızda tahta kaşık ile yumurta taşıma, ip atlama, üç taş, misket gibi oyunların karşılaşmalarına katıldı.

Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, yaptığı konuşmada, teknolojinin hızla gelişmesi ve kolay ulaşılır olmasının birçok sorunu beraberinde getirdiğini söyledi.

Karapıçak, özellikle çocuklarda ve gençlerde görülen teknoloji bağımlılığının hem ruhsal hem de fiziksel açıdan büyük tahribatlara neden olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Geleneksel sokak oyunlarımız maalesef unutulmaya yüz tuttu. Tirebolu ilçemizden gönüllü vatandaşlarımız geleneksel oyunlarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için bu etkinliğin gerçekleşmesi için taleplerini ilettiler. Böyle bir düşünceyle bize gelindiğinde biz de çok benimsedik ve belediye olarak elimizden gelen desteği kendilerine sunduk. Bu organizasyonda emeği geçenlere gönülden teşekkür ediyorum. Bizlere çocukluğumuzu yeniden yaşattılar."

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk de olimpiyatlar kapsamında düzenlenen yarışmalara katıldı.

Olimpiyatlarda derecelere girenlere plaket ve madalyaları verildi.