GİRESUN (AA) - Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nın önemli simalarından ve Giresun gönüllü alaylarının imamı olan Kurdoğlu Mustafa Zeki Hoca'nın hayatını konu alan belgesel filmin çekimlerine başlandı.

Gazeteci yazar Ahmet Gürsoy'un yönetmenliğini yaptığı belgesel çekimleri, Kurdoğlu'nun doğup büyüdüğü Küçüklü köyünde başladı. Çekimleri, Bulancak Belediyesi desteğiyle sürdürülen filmde, Kurdoğlu karakterini Piraziz ilçesinin Maden Mahallesi İmamı Zafer İlyas, babası Ömer ağayı ise Giresun Üniversitesi öğretim görevlilerinden Hüseyin Kara canlandırıyor.

Ahmet Gürsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, belgeselde, bazı savaş sahnelerini, Kurdoğlu'nun Giresun'da halkla yaptığı toplantıları ve Kuvayı Milliye çalışmalarını canlandıracaklarını söyledi.

Bununla ilgili askeri kıyafet dikimlerinin tamamladığını ifade eden Gürsoy, şöyle konuştu:

"Amacımız dönemin özelliklerini, Giresunluların vatan müdafaasına yaptığı katkıyı olabildiğince görüntüsel olarak anlatmaktır. Geçtiğimiz hafta sonu başlanan çekimlerde Giresun gönüllülerinin cepheye uğurlanışı canlandırıldı. Geleneklere uygun olarak asker uğurlama törenlerinde yöresel yemekler yapılırken, bir taraftan da gönüllüleri toplayan baba Ömer ağanın oğlu Mustafa’ya sancağı teslim etmesi ve ardından dualarla köyden uğurlanmaları çekildi."

Filmdi ayrıca Küçüklü köyündeki asker uğurlama törenleriyle ilgili çekimlerde Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral dua sahnesiyle yer aldı.