GİRESUN (AA) - Giresun'da, İlköğretim Haftası kapsamında Şehit İsa Yüksel İlkokulu'nda etkinlik düzenlendi.

Öğrenci ve velilerin katıldığı etkinlikte çocuklar, şiirler okudu, müzik eşliğinde oynayarak eğlendi.

Etkinlikte ayrıca 1992 yılında Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Akdizgin köyünde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan ve okula ismi verilen İsa Yüksel'in ağabeyleri İbrahim ve Adem Yüksel'e plaket verildi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gökay Tuncer, burada yaptığı konuşmada, okula adını veren şehit İsa Yüksel ve tüm şehitleri rahmetle andı.

Giresun'da eğitime 76 bin öğrenciyle başladıklarını ifade eden Tuncer, "Geçen hafta uyum programı başlamıştı, bu okulda da 69 misafirimiz var. Allah yavrularımızın yolunu açık etsin, sağlıklı başarılı bir eğitim yılı diliyorum." diye konuştu.

Tuncer, Türkiye'de okul öncesinde Giresun'un 3'üncü sırada olduğunu belirterek, "Siz velilerin bunda çok katkısı var. Lütfen okul yılına gelen çocuklar evde bekletmeyin, her çocuğumuz en az bir yıl okul öncesi eğitimi almadan okula başlamasın, bunu istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Şehit İsa Yüksel İlkokulu Müdürü Harun Karabürk ise, amaçlarının çocukları sadece akademik olarak değil milli, manevi ve insani değerlerle donanmış olarak yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bir yandan toplum içerisinde iyi insani özelliklerle donanmış, ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarını bilen iyi vatandaş ve iyi bir meslek edinerek üretici bireyler olarak yetişmelerini sağlamak Türk Milli Eğitiminin ve dolayısıyla bizim amacımızdır. Çocuklarımızdan beklentilerinizi sadece akademik hayata hazırlanmaları, iyi bir ortaokul, lise, fakültede eğitim alarak iyi meslek edinmeleri olarak sınırlamamalıyız. Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde yer almaları, duygularını güzel sanatlarla ifade etmelerini de en az okul başarısı kadar önemsemeliyiz."