GİRESUN (AA) - Giresun'da İl Özel İdaresi tarafından yapımı süren "Millet Kıraathanesi"nin Kurban Bayramı öncesi hizmete gireceği bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Vali Harun Sarıfakıoğulları'nın Giresun Adası Botanik Bahçesinde yapımı süren kıraathanede incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Sarıfakıoğulları'nın ilgililerden son durum hakkında bilgi aldığı ifade edilerek, Millet Kıraathanesi'nin Kurban Bayramı'ndan önce hizmete gireceği aktarıldı.

Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, oda olarak kıraathanenin işletmeciliğini üstlenmek istediklerini söyledi.

Ayhan, Giresun Valiliğine bu yöndeki taleplerini ilettiklerini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Millet Kıraathanesi'nin işletmeciliğine talibiz. Personel dahil tüm giderlerini oda olarak karşılamaya hazırız. Bu yöndeki talebimizi Giresun Valiliğine ilettik ve görüşmelerimiz devam ediyor. Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bu hizmet hareketine Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası olarak destek sağlamak istiyoruz."