GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Doğu Karadeniz Bölgesindeki devlete bağlı sağlık kuruluşlarında tek olma özelliği taşıyan "Romatoloji Polikliniği"nin hastanelerinde hizmet vermeye başladığı bildirdi.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, polikliğin, geçen yıl eylül ayında Romatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Ketenci'nin göreve başlamasıyla kurulduğu belirtildi.

Giresunlu hastaların tetkik ve tedavilerinin hastanede yapıldığı aktarılan açıklamada, kliniğin Giresun'un yanı sıra, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerini kapsayan Doğu Karadeniz'deki devlete bağlı sağlık kuruluşlarında tek olma özelliğini taşıdığını kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, poliklinikte, Behçet Hastalığı, Ailevi Akdeniz Ateşi ve diğer Otoinflamatuar Hastalıklar, Romatoid Artrit , Ankilozan Spondilit, Vaskülitler, Psöriatik Artrit, Sistemik Lupus Eritematozus , Sjogren Sendromu, Skleroderma, İnflamatuar Myozitler, Bağ Doku Hastalığı, Reaktif Artrit, Enteropatik Artritler, Gut ve diğer Kristal Artropatiler ve tüm inflamatuar romatizmal hastalıkların takibinin yapıldığı da bildirildi.